Par condicio

Italien befinner sig just nu i val. Och i den allmänna kaotiska röran som detta val har som konsekvens, och när jag säger "kaotiska röran" så är det mer kaotiskt och mer rörigt än vad man någonsin kan drömma om, så träder lagen om par condicio in, vilken ska se till att ingen politisk sida av valrörelsen får mer TV-utrymme än någon annan. En nobel tanke visst?

I praktiken innebär detta att alla program som har politik som ämne under denna period tvingats göra uppehåll. Alla s.k. "talk" (tålk) och det är ganska många faktiskt, med uppdrag att informera om och fördjupa sig i politiska frågor har alltså stängts ner. Under valperioden. För att det inte ska bli orättvist för någon. Jamen det känns it... jag menar logiskt.

Ingen kan dock stoppa internet och på corriere.it håller den erkände journalisten tillika gamla tålk-räven Enrico Mentana i sitt "Mentana condicio", där igår en av programledarna till Ballarò, ett av de avstängda programmen var gäst. Han uttryckte saken lite "terra-terra" när han jämförde situationen med den absurda hypotesen "att inte låta fotbollsspelarna kommentera spelet under mästerskapen". Perfekt analog jämförelse om det inte vore för att den påhittade mardrömmen säkerligen skulle uppröra gemene man otroligt mycket mer än den trista verkligheten.

Titta gärna. Lite orättvis info åt folket.

http://videoelezioni.corriere.it/mentana-condicio-06_fabd4c42-2df0-11df-ab2a-00144f02aabe.shtml

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0