Ambience - bacon

I huset där jag bor har det öppnat något slags pizza/focaccia-ställe. Jag har inte tänkt så mycket på det men nu med den nyanlända värmen så sover jag gärna med öppet fönster och jag måste säga att det är fantastiskt. Inte just att ha pizza och focaccia så nära, det bryr jag mig inte så mycket om. Däremot har jag de senaste dagarna upptäckt en ganska oväntad positiv bieffekt av min nya grannens närvaro.

Jag är ofta rätt trött på morgnarna. Jag skulle inte klassa mig som en Morgontrött Person direkt, jag är en kvällsmänniska och därför har jag ibland svårt att gå upp på morgnarna. Det problemet är numera som bortblåst. Poff. Bye bye försovningar och adios sovmorgnar.

Runt kl. 7 - 7.30 börjar de nämligen steka bacon eller något liknande där nere och ångorna som stiger upp på gården går rakt in och tar över luften, inte bara i mitt sovrum men i hela lägenheten. Det går helt fantastiskt fort att byta ut syre och smog mot stekt fläsk. Och jag som utan problem kan sova i gassande sol, stående, på en byggarbetsplats med tryckluftsborrar och släggor vinande runt om mig kan inte fortsätta sova i detta fullkomigt dominerande matos. Det är som att sova inne i en Sibyllakiosk. Så numera kastar jag mig varje morgon upp av skräck, inte bara för att må illa men för att få hela lägenheten inklusive mig själv impregnerad av stekos.

Så tack. Från botten av mitt hjärta, tack för världens bästa väckarklocka.

Kommentarer
Postat av: Helly på Sicilien

Hemma i göteborg bodde jag över ett kafé som specialiserade sig på muffins av alla dess sorter och de bakade alltid runt 5-6 tiden på morgonen. Fast jag måste nog erkänna att jag föredrar doften av nybakade muffins på morgonen istället för stekos...

2010-03-26 @ 13:19:00
URL: http://tjejpasicilien.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0