Transigt

Efter den senaste stora skandalen med (ännu) en politiker (han är inte bara pappa, han är/var politiker också) som i höstas fångades på video med med kokain och i sällskap av en transsexuell person, en s.k trans, har hela Italiens medisfär svämmat över av dessa trans. I varje panel diskuteras fenomenet med dessa mytologiska varelser och deras existens. TV-team följer dem dag och natt för att lära sig om deras vardag. Vad gör de? Hur lever de? Vilka är männen de umgås med?
Milano har under många år varit en samlingspunkt för viados från Brasilien, män som har silikonbröst och ser ut som kvinnor från midjan och upp och som tjänar sina pengar på kommers med sexeulla tjänster. Milanos gator, i centrum och utanför, är nu arbetsplats inte bara för kvinnor och barn utan även för män och trans. Det finns gator, områden mitt i centrala Milano där alla kvinnor som blottar sina attribut egentligen är män. Eller någonting mitt emellan. Eller något helt annat.
Den här senaste skandalen är bara en i raden av de senaste årens trans-överraskningar vilka bl.a. innefattar Fiat-arvingen och stilikonen Lapo Elkann. Bara det senaste året har argumentet blivit helt och hållet rumsrent och även de icke prostituerade börjar komma fram i ljuset. Frågeställningarna har alltså skiftat subjekt och är inte längre alltid koncentrerade kring "vilken typ av man köper sex av trans?" (svar: alla sorter) och "är det helt ute med vanliga kvinnliga prostituerade nu"? (svar: ja, det finns inte det minsta spår kvar av trasgression hos en simpel h*ra).
Numera ställs ofta frågan "hur ska en kvinna hantera att bli bedragen med en människa som är så svårdefinierad och svårplacerad" men framförallt så har själva transen själva fått utrymme att tala. Allt skulle kunna vara frid och fröjd alltså i det av Vatikanen välsignade Sodom och Gomorra om det inte vore för det att dessa trans fortfarande inte behandlas som människor utan som cirkusdjur. I egenskap av freaks blir de inbjudna till olika soffor för att visa upp sig och låta andra förfasa sig. Det blir en show där skäggiga damen är den mest populära clownen och man ser hur hon njuter när hon får alla att tjuta av skratt med sin vulgära mun.
Jag bara undrar vad som händer när strålkastarna släckts? Vad händer när alla har gått hem och det bara finns en svag sötaktig doft av svett och popcorn kvar som minne av publiken? Har hon sällskap då? Har hon någon att äta middag med? Kolla på film med? Jag hoppas att någon av dessa skamsna män stannar hos henne även när sminket och platåklackarna är av.

Kommentarer
Postat av: Helly

Tànk vad mycket jag gàr miste om nàr jag inte ser pà de italienska TV-kanalerna...

2010-02-09 @ 09:59:36
URL: http://tjejpasicilien.blogspot.com
Postat av: italiadabere.blogg.se

ja din stackare!

2010-02-09 @ 10:04:08
Postat av: Johanna Siljehagen

Ja, den transtrenden nàdde Ragusa innan jul i form av en nàgot òverviktig man med peruk och làppstift som ville ha betalt fòr att gòra show.

2010-02-09 @ 17:40:26
URL: http://www.vardagpasicilien.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0