TV4?

Tadata tadaaaaa. Så nyheterna.

Vi ser: En skakig handkamera som filmar folks skor, folks ryggar och från ett grodperspektiv filmar upp mot en porttelefon och zoomar in namnet som står där. Klipp till en gråtande kvinna med 5 mikrofoner under munnen. Hon gråter och snyter sig med en näsduk. Bredvid står en blek man. Han är ihopbiten och underläppen darrar och efter en liten stund rinner en tår ner på kinden. Bild på ett fotografi på en blond tjej runt 15 år. Det ser ut att vara taget på en solsemester. Flickan är solbränd och ler in i kameran. Hon ser glad ut. Sen skakiga handkameran igen. Den här gången filmas husvagnar i ett nomadläger och flyttas sedan till ilskna rödljus. Allt är suddigt och skakigt.

Vi hör: Sorglig musik. Mycket sorglig. En dramatisk kvinnoröst berättar: "Skrattgropar och stora nyfikna ögon. Nyfikna på världen och framtiden som låg framför hennes fötter. Maria var en duktig och snäll flicka som hela byn älskade, hon matade fattiga och gamla på sin fritid och skrattade hela tiden. Hon gick i skolan och var jätteduktig och oskyldig. På lördagen blev hennes unga liv taget av en full rumän. Han har varit i Italien i 5 år utan jobb eller uppehållstillstånd. Han levde i smuts i ett zigienarläger där alla förmodligen stjäl istället för att jobba. Och så lördagskvällen. Efter flera drinkar med andra zigienare sätter han sig i sin begagnade fula bil och kör alldeles för fort. Rödljuset kommer fort och plötsligt och i sin berusning ser han det inte och inte heller lilla Maria som tillsammans med sina tjejkompisar är ute och tar sina första darrande steg i ett nytt liv på väg in i vuxenvärlden. Ett liv som krossas genast. På några sekunder. På söndagen begravdes maria i den kyrka hon döptes i och antagligen skulle ha vigts i om hon fått leva. Men i stället för den vita skruden, passande för hennes obefläckade uppenbarelse, var det hennes änglaansikte som var vitt i kistan där hon låg, omgiven av gråtande släktingar som skrek ut sin sorg över ett liv som tog slut innan det tagit fart och lyft. Nu är det bara lilla vackra maria som har fått flyga. Till himmelen."

Nu får ni gissa. Var det här en (påhittad förvisso) kopia av TV4-nyheterna (Sveriges största va?) eller Tg5 (Italiens största va?)?

Den som gissar rätt får lite speck som jag har över sen helgen.

Kommentarer
Postat av: Vera in Toscana

Speck gillar jag ju inte men det kan göra pojkvännen glad. Nyheterna är experter på att vinkla och det var ett tag sen jag såg tv4 nyheterna. Råder det samma nivå?!

2009-11-04 @ 12:07:45
URL: http://veraintoscana.blogspot.com
Postat av: Johanna Siljehagen

Beskrivningen låter TG5. Nybörjargissning...=P

2009-11-04 @ 15:04:27
URL: http://vardagpasicilien.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0