Apropå Italiens enande

Detta inlägg tillägnas er som funderar på att ta en sväng förbi Gardasjön eller kanske t.o.m. bosätta er runt dess stränder. Jag har för er räkning gjort lite socialantropologiska efterforskningar för att bättre förstå det lokala lynnet och i detta syfte genomfört ett antal samtal ("intervjuer" om man så vill) vilka resulterat i följande information:

Människorna i Garda är mycket pratsamma och allmänt joviala. Nu menar jag alltså inte "Garda" som i "Gardasjön" utan just byn "Garda" med 3802 invånare. Bardolino däremot, byn 5 km söderut från Garda, bebos av ett mycket inskränkt folk. Det kan ha att göra med att byn är mycket större till antalet (6418) och de alltså inte riktigt har den här broderliga kärleken till sin näste. Annars så vet man ju att bardolineserna mest gillar att festa, helt och hållet i motsatsförhållande alltså till invånarna i Torri, 6 km norr om Garda. De är ett litet lurigt folk som man aldrig riktigt vet var man har. Melankoliska och svårmodiga vandrar de Torris gator och funderar på pengar. Om det tar 5 minuter att lära känna en person från Garda så tar det veckor (kanske månader) att lära känna en torrines.

Detta var informationen jag fick fram och alla kan nu dra sina egna slutsatser om vilket folk som har de mest positiva egenskaperna och därmed vilken plats som med störst fördel bör besökas. Tilläggas ska att författaren till detta inlägg, tillika samtalsanstiftaren själv, (jag alltså) inte hade möjligheten att i någon större mån besöka nämnda byar för att på så att säga empirisk grund kunna bekräfta det ovan sagda. Man skulle alltså utan att på  minsta vis fara med osanning kunna hävda att det rör sig om hörsägen. Informatörerna var dock så säkra på sin sak att inga tvivel bör hysas i frågan.


Kommentarer
Postat av: Helly

skratt Du verkar vara en riktigt kul tjej. Roligt skrivet :-) Och fòrresten, allt man hòr àr ju sant, eller hur ;)

2009-11-09 @ 14:44:54
URL: http://tjejpasicilien.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0